Logo NLR
Valkenburg
Logo Robovalley
Logo katwijk
Logo TUDelft
Logo Mavlab
valkenburg
Logo theaterhangaar

Op voormalig vliegveld Valkenburg ontwikkelen het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Katwijk circa 5.000 woningen en een Fieldlab voor onbemande systemen en toepassingen. Velen kennen de locatie van de musical 'Soldaat van Oranje', die reeds jaren succesvol wordt opgevoerd in de Theater hangaar. 

Binnen het oude hangaar gebied, wordt momenteel, in fases, circa 10.000 m2 kantoor en ontmoetingsruimtes gerealiseerd. Tevens is er een indoor drone centrum (circa 2.000 m2) als ook de mogelijkheid onder de geldende wet-en regelgeving buiten te vliegen. 

Binnenkort komt er weer kantoor- en vergaderruimte beschikbaar. Je kunt eenvoudig meer informatie opvragen via de contact pagina.


valkenburg parkeren
valkenburg theater

Partners :

Valkenburg hangaar
Valkenburg 4

Dit project, proeftuin Unmanned Valley Valkenburg, wordt geleid door de stichting Unmanned Valley. In de stichting participeert zowel de TU Delft als de gemeente Katwijk. TU Delft opereert als penvoerder van een gebalanceerd consortium bestaande uit MKB-bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen, de gemeente Katwijk, het Rijksvastgoedbedrijf als grondeigenaar en diverse providers van drone voorzieningen. Alle consortiumpartijen dragen direct bij aan de ontwikkeling van Unmanned Valley Valkenburg als nieuwe testlocatie voor UAV’s en co-financieren het project. De locatie Valkenburg wordt door velen gezien als een unieke locatie voor unmanned systemen in de Randstad. Het fieldlab biedt exact waar de industrie behoefte aan heeft: voldoende ruimte voor testen, mogelijkheid om langere afstanden te testen boven de Noordzee (inspelend op aanpassing landelijke regelgeving, verwacht in 2018), benodigde infrastructuur voor vestiging, een programma voor het stimuleren van startups, dichtbij aantrekkelijke steden voor vestiging van werknemers en misschien wel het belangrijkste: unieke nabijheid van de bedrijven en onderzoeksinstellingen die deze industrie definiëren. Daarnaast ligt Valkenburg slechts 30 minuten van Schiphol en gezien het internationale karakter van deze industrie dus ideaal voor bedrijven die zich hier willen vestigen of klanten die de technologie in actie willen zien.

 

Valkenburg is dé kans om als Nederland te profiteren van deze nieuwe opkomende mega industrie. Deze kans kunnen we nu grijpen, voordat we de kennis en bedrijven verliezen aan het buitenland. Valkenburg kan dé locatie in Europa worden waar de industrie zich wil vestigen. In dit project wordt gestart met de ontwikkeling van fieldlab Unmanned Valley Valkenburg. In onze visie bestaat de ontwikkeling van een fieldlab uit het geheel van de investeringen in infrastructuur, het creëren van een startup community en een kennisontwikkelingsprogramma, ontwikkeling en uitvoering van (R&D) projecten en overall programmamanagement.  Deze fieldlab aanvraag bestaat uit vier werkpakketten waar deze onderdelen zijn opgenomen: Infrastructuur, kennisontwikkeling, Projectenfabriek en programmamanagement. Schematisch is dit weergegeven in onderstaande figuur.

 Type hier je alinea.

banner USA UK
Logo UVV

drone iot Valkenburg fieldlab unmanned valley